Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

De aanvullende verzekering

Afhankelijk van uw zorgbehoefte kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Met de aanvullende verzekering kunt u de dekking van uw basispakket op specifieke onderdelen uitbreiden.

Soorten aanvullende verzekering

Er zijn veel verschillende soorten aanvullende zorgverzekeringen. U kunt zo uw zorgverzekering aanpassen aan de wensen die bij uw gezondheid, leeftijd en gezinssamenstelling passen. Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen aanvullende verzekeringen met eigen voorwaardes.

De meesten pakketten bieden aanvullende dekking op:

  • De tandarts
  • Orthodontie
  • Fysiotherapie
  • Brillen, lenzen en gehoortoestellen
  • Anticonceptie
  • Kraamzorg
  • Alternatieve geneeswijzen en homeopathie
  • Spoedzorg in het buitenland

De aanvullende verzekering dekt vaak niet alle zorgkosten maar breidt de dekking uit. De zorgverzekeraar geeft vaak aan hoeveel behandelingen of welk bedrag u vergoedt krijgt. Als u meer behandelingen nodig heeft komen de extra kosten alsnog voor uw eigen rekening.

Medische acceptatie

De basisverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht waardoor iedereen moet worden geaccepteerd als klant. Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht, hierdoor mogen zorgverzekeraars een acceptatieprocedure hanteren. Tijdens deze medische acceptatie wordt uw gezondheid gecheckt door een arts of via een vragenformulier. Vaak wordt de medische acceptatie alleen gehanteerd voor de duurste en meest uitgebreide aanvullende pakketten.

De tandartsverzekering

Tandartszorg valt voor de meeste volwassenen buiten het basispakket. U moet daarom de kosten voor de tandarts zelf betalen of een aanvullende verzekering afsluiten. Veel verzekeraars hebben hun aanvullende tandartsverzekering gescheiden van hun aanvullende zorgverzekeringspakketten. Of een aanvullende tandartsverzekering voor u een voordelige keus is kunt u na gaan door over de volgende onderwerpen na te denken: hoe is de gezondheid van uw gebit, welke tandartskosten verwacht u en hoeveel kost de verzekering.

Bij de tandartsverzekering wordt er vaak gebruik gemaakt van medische acceptatie, bestaande uit informatie van uw vaste tandarts of een onderzoek door een onafhankelijke tandarts. De zorgverzekeraars zijn voor dit soort verzekeringen strenger omdat er veel mensen zijn met tandartskosten en omdat orthodontie vaak in deze pakketten zit.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
19-06-2017

Open vóór 14 augustus 2017 een JongWijs RegioBank rekening en maak kans op een sportpakket ter waarde van € 150,00 #spierenkwekenvoordekiltunnel

02-06-2017

Wij willen u het volgende geweldige nieuws vertellen! De Man Advies is samengegaan met NVO Verzekeringen. Wellicht herkent u de naam NVO omdat wij al meer dan 40 jaar met NVO samenwerken. Door de same...