Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt uw reissom als uw reis niet door gaat of als u voor het einde van de vakantie naar huis moet. U krijgt de reissom gedeeltelijk of in zijn geheel retour wanneer de reden van de annulering voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Kort- of doorlopende annuleringsverzekering

Net zoals bij reisverzekeringen kunt u bij annuleringsverzekeringen kiezen voor een kort- of doorlopende variant. U sluit een kortlopende annuleringsverzekering per vakantie apart af. Bij een doorlopende annuleringsverzekering bent u het hele jaar en elke vakantie gedekt. Wanneer u veel op reis gaat is de doorlopende annuleringsverzekering voordeliger.

Dekking van uw annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt uw reissom bij de volgende redenen:

  • Overlijden of ernstige ziekte van de verzekerde of naaste familie
  • Ontslag bij een vast contract
  • Zwangerschap
  • Ernstige schade thuis
  • U buiten uw schuld om niet ingeënt kon worden of geen visum kon krijgen

Er zijn veel verschillen tussen de voorwaarden van verzekeraars. Daarom is het verstandig om goed op de voorwaarden te letten. Zo dekt u zich in tegen de juiste redenen voor annulering.

  • Bij enkele verzekeraars is een scheiding een geldige reden voor annulering. Wel moet er dan sprake zijn van een officiële verbintenis, zoals bij een getrouwd stel of een samenlevingscontract.
  • Andere verzekeraars vergoeden de reissom bij overlijden of ernstige ziekte van een groter deel van de familie (bijvoorbeeld neven en nichten) of bij overlijden van uw huisdier.
  • U kunt tegen een meerprijs een garantiedekking nemen. U krijgt dan bij voortijdige terugkeer de volledige reissom terug, in plaats van een evenredig deel.
  • Wanneer uw reisgenoot om een dringende reden zijn reis annuleert en geen annuleringsverzekering heeft, kunt u maar bij bepaalde verzekeraars gebruik maken van uw annuleringsverzekering.

Let op: wanneer u een dure reis maakt, zorg dan dat de maximale vergoeding van uw reissom hiermee overeen komt. Een verschil kunt u vaak met een kortlopende annuleringsverzekering bijverzekeren.

 

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...