Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Geld besparen op de autoverzekering

De WA-verzekering is voor iedere autobezitter wettelijk verplicht. U kunt de dekking uitbreiden om tegen meer risico’s verzekerd te zijn. Hierdoor kunnen de kosten voor uw autoverzekering ook sterk oplopen. Maar wat zijn de mogelijkheden om geld te besparen. Teveel betalen voor uw autoverzekering is natuurlijk zonde van uw geld. Hieronder vindt u een aantal tips.

Tip 1: Vergelijk op prijs, voorwaarden en kwaliteit

Bij de keuze voor een autoverzekering is het verstandig om niet alleen naar de maandelijkse premie te kijken. Als uw verzekering geen goede voorwaarde of dekking biedt, betaalt u wel minder premie maar bent u bij een schade duurder uit. Door te kiezen voor een verzekering met de juiste dekking zorgt u ervoor dat u in het geval van schade niet voor verrassingen komt te staan.

Naast de prijs en voorwaarden van de verzekering kunt u ook kijken naar de kwaliteit van de verzekeraar. U wilt namelijk ook dat de schadeafhandeling en de uitkering van het schadebedrag soepel verloopt.

Tip 2: Voorkom dubbel verzekerd te zijn

U kunt met uw auto verzekering ook dubbel verzekerd zijn tegen bepaalde risico’s. U kan een dubbele dekking hebben doordat u een aanvullende verzekering afsluit met overlappende dekking of u al voor een bepaalde dekking bent verzekerd bij een andere verzekeraar. De meest voorkomende situaties zijn:

  • Vaak wordt een inzittendenverzekering afgesloten voor de passagiers in iemands auto. Echter zijn uw passagiers al gedekt door uw WA-verzekering. De inzittendenverzekering is vooral bedoeld voor letselschade voor u als bestuurder, wanneer u het ongeluk veroorzaakt. Maar ook andere verzekeringen zoals uw zorgverzekering, een overlijdensrisicoverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen uw letselschade (deels) dekken.
  • Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft kan hier ook verkeersdekking inzitten. U hoeft dan geen speciale autorechtsbijstandverzekering meer af te sluiten.
  • Een verzekering voor pechhulp kan overbodig zijn wanneer u lid bent van de ANWB of Route Mobiel. Ook kan u een mobiliteitsservice bij uw autodealer hebben. Let wel op de dekking als u naar het buitenland gaat.
  • Naast dubbel verzekerd te zijn kan uw auto ook oververzekerd zijn. Als de auto ouder wordt kan u bijvoorbeeld een minder uitgebreide verzekering nodig hebben.

Bij De Man Advies kunnen wij uw verzekeringen doornemen en ervoor zorgen dat u geen of zo min mogelijk overlap heeft in uw verzekeringen.

Tip 3: Opzeggen autoverzekering

Wilt u wisselen van autoverzekering en dus uw autoverzekering opzeggen, dan zitten hier bepaalde voorwaarden aan. De autoverzekering is een contract dat u meestal voor een jaar aangaat. Zegt u de verzekering niet op? De verzekeraar zal dan uw polis automatisch met een jaar verlengen. Na de eerste contractperiode kunt u dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. U kunt de vervaldatum van uw contract terugvinden op het polisblad. De opzegtermijn is in uw polisvoorwaarden te vinden.

Wordt er een premiestijging doorgevoerd of veranderen de voorwaarden in uw nadeel? U kunt dan de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen. Zorg er wel voor dat u de verzekering niet opzegt voordat u een nieuwe verzekering heeft afgesloten.

Tip 4: Restantpremie van autoverzekering

Heeft u uw auto verkocht of is de auto total-loss verklaard en de autoverzekeringspremie voor deze maand (of het jaar) al betaald? Dan krijgt u te maken met een restantpremie. Deze premie is terug te vragen bij uw verzekeraar. Afhankelijk van de verzekeraar kunnen hier echter wel kosten aan verbonden zijn. Soms kunt u de restantpremie ook gebruiken voor een nieuwe autoverzekering.

Tip 5: Schorsen van auto

U kunt uw auto laten schorsen wanneer u de auto voor een lange tijd niet gaat gebruiken. U verklaart bij een schorsing dat u niet meer met uw auto op de openbare weg komt. Hierdoor hoeft u geen wegenbelasting meer te betalen, geen WA-verzekering af te sluiten en heeft uw auto geen Apk-keuring nodig.

U mag uw geschorste auto alleen op eigen terrein of in een autostalling laten staan. Als u geen autoverzekering heeft, zijn er wel risico’s op eventuele schade en diefstal en bouwt u geen schadevrije jaren op.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...