Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

De Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) staat garant voor de terugbetaling van de hypotheek in het geval dat u dit niet zelf kunt doen. Maar wat betekent dit nu precies voor u? Aan welke voorwaarde moet u voldoen om een hypotheek met NHG te krijgen en wat levert dit u op?

Wat zijn de voorwaarden voor NHG?

  • U betaalt voor een hypotheek met NHG eenmalig een borgtochtprovisie. Deze provisie is in 2016 1% van uw totale hypotheekbedrag en is fiscaal aftrekbaar.
  • De totale koopsom (koopsom + bijkomende kosten) van uw woning mag maximaal € 245.000,- (tot juli 2016) zijn om de NHG aan te kunnen vragen. Vanaf 1 juli 2016 is de maximale hypotheeksom nog maar € 225.000,-. Naast de koopsom mag u 2% extra lenen voor bijkomende kosten zoals de notariskosten, advieskosten en de overdrachtsbelasting. Treft u energiebesparende voorzieningen? Dan mag u tot maximaal 6% extra lenen.
  • Een hypotheek met NHG is bedoeld voor elk woonhuis zolang dit uw hoofdverblijf is.

Wat levert NHG u op?

  • Een hypotheek met NHG geeft meer zekerheid aan uw hypotheekverstrekker waardoor u een rentekorting ontvangt. De hypotheekverstrekker loopt minder risico waardoor uw voordeel op kan lopen tot korting van wel 1% op het rentepercentage.
  • Wanneer u het huis gedwongen moet verkopen en er een restschuld ontstaat, kan de NHG deze schuld kwijt schelden. Dit wordt gedaan wanneer het Waarborgfonds oordeelt dat u geen schuld heeft aan de gedwongen verkoop of dat u er alles aan heeft gedaan om de schuld te verlagen. Voorbeelden waardoor u het huis gedwongen moet verkopen zijn een vermindering van inkomen door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding.
Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...