Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

De Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) staat garant voor de terugbetaling van de hypotheek in het geval dat u dit niet zelf kunt doen. Maar wat betekent dit nu precies voor u? Aan welke voorwaarde moet u voldoen om een hypotheek met NHG te krijgen en wat levert dit u op?

Wat zijn de voorwaarden voor NHG?

  • U betaalt voor een hypotheek met NHG eenmalig een borgtochtprovisie. Deze provisie is in 2016 1% van uw totale hypotheekbedrag en is fiscaal aftrekbaar.
  • De totale koopsom (koopsom + bijkomende kosten) van uw woning mag maximaal € 245.000,- (tot juli 2016) zijn om de NHG aan te kunnen vragen. Vanaf 1 juli 2016 is de maximale hypotheeksom nog maar € 225.000,-. Naast de koopsom mag u 2% extra lenen voor bijkomende kosten zoals de notariskosten, advieskosten en de overdrachtsbelasting. Treft u energiebesparende voorzieningen? Dan mag u tot maximaal 6% extra lenen.
  • Een hypotheek met NHG is bedoeld voor elk woonhuis zolang dit uw hoofdverblijf is.

Wat levert NHG u op?

  • Een hypotheek met NHG geeft meer zekerheid aan uw hypotheekverstrekker waardoor u een rentekorting ontvangt. De hypotheekverstrekker loopt minder risico waardoor uw voordeel op kan lopen tot korting van wel 1% op het rentepercentage.
  • Wanneer u het huis gedwongen moet verkopen en er een restschuld ontstaat, kan de NHG deze schuld kwijt schelden. Dit wordt gedaan wanneer het Waarborgfonds oordeelt dat u geen schuld heeft aan de gedwongen verkoop of dat u er alles aan heeft gedaan om de schuld te verlagen. Voorbeelden waardoor u het huis gedwongen moet verkopen zijn een vermindering van inkomen door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding.
Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
19-06-2017

Open vóór 14 augustus 2017 een JongWijs RegioBank rekening en maak kans op een sportpakket ter waarde van € 150,00 #spierenkwekenvoordekiltunnel

02-06-2017

Wij willen u het volgende geweldige nieuws vertellen! De Man Advies is samengegaan met NVO Verzekeringen. Wellicht herkent u de naam NVO omdat wij al meer dan 40 jaar met NVO samenwerken. Door de same...