Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Hypotheek voor ondernemers en zzp'ers

De hoogte van de hypotheek wordt voor een deel gebaseerd op uw inkomen. Als ondernemer of zzp’er kan uw inkomen per jaar schommelen. Daarom kijkt een hypotheekverstrekker naar uw inkomen over de laatste drie kalenderjaren, naar de verwachtingen voor de komende jaren en of uw onderneming stevig genoeg is.

Geen cijfers over de afgelopen drie jaar?

Bent u nog geen 3 kalenderjaren werkzaam als ondernemer of zzp’er? In dit geval zal een inschatting van uw inkomen worden gemaakt door de hypotheekverstrekker. Ook een hypotheekadviseur zal een advies aan de bank geven. De hypotheekverstrekker en adviseur kijken naar:

  • Wat was uw inkomen in het verleden?
  • Wat is de verwachting in uw branche?
  • Heeft u een goede prognose op voldoende opdrachten?
  • Kunt u weer snel aan de slag in loondienst als dat echt nodig is?
  • Waarom bent u voor zichzelf begonnen?

Let op: een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is alleen mogelijk wanneer u cijfers heeft over drie boekjaren.

Arbeidsongeschiktheid als ondernemer of zzp’er

Wanneer u als zelfstandig ondernemer of zzp’er arbeidsongeschikt raakt heeft u geen recht op een uitkering. Om uw hypotheek te kunnen blijven betalen is het verstandig u zich hiervoor te verzekeren door middel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Overlijden als ondernemer of zzp’er

Door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten kunt u als ondernemer of zzp’er uw partner financiële problemen besparen bij uw overlijden. Bij overlijden komt er een vastgesteld bedrag vrij wat uw partner kan gebruiken om de hypotheek (deels) af te lossen.

Uiteraard komen er nog meer financiële risico’s kijken als ondernemer of zzp’er. Op onze zakelijke thema pagina’s kunt u hier meer informatie over vinden.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...