Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Is een hypotheek oversluiten voordelig?

heeft u een hypotheek afgesloten in de periode dat de rente nog op 7% of zelfs hoger stond? Met de lage rentes zoals we die nu kennen, lijkt dit een ontzettend hoog percentage. Bij het oversluiten komt echter niet alleen het rentepercentage kijken. Wanneer u de hypotheek wilt oversluiten moet u rekening houden met de volgende onderwerpen:

  • Voorwaarden in uw huidige hypotheek. Wanneer uw hypotheek vervroegd oversluit moet u een boeterente betalen. Bij sommige banken is rentemiddeling mogelijk waarbij u de boeterente niet in een keer hoeft te betalen, maar het bedrag wordt uitgesmeerd over een langere periode.
  • Taxatiekosten voor uw huidige woning. Het oversluiten van een hypotheek wordt behandeld als een nieuwe hypotheek. Vandaar dat uw woning opnieuw getaxeerd moet worden. 
  • Notariskosten. Er zal een nieuwe hypotheekakte opgemaakt moeten worden met de bijbehorende kosten.

Wij helpen u graag met advies over het wel of niet oversluiten van uw huidige hypotheek. Kom gerust bij ons langs!

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
19-06-2017

Open vóór 14 augustus 2017 een JongWijs RegioBank rekening en maak kans op een sportpakket ter waarde van € 150,00 #spierenkwekenvoordekiltunnel

02-06-2017

Wij willen u het volgende geweldige nieuws vertellen! De Man Advies is samengegaan met NVO Verzekeringen. Wellicht herkent u de naam NVO omdat wij al meer dan 40 jaar met NVO samenwerken. Door de same...