Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Is een hypotheek oversluiten voordelig?

heeft u een hypotheek afgesloten in de periode dat de rente nog op 7% of zelfs hoger stond? Met de lage rentes zoals we die nu kennen, lijkt dit een ontzettend hoog percentage. Bij het oversluiten komt echter niet alleen het rentepercentage kijken. Wanneer u de hypotheek wilt oversluiten moet u rekening houden met de volgende onderwerpen:

  • Voorwaarden in uw huidige hypotheek. Wanneer uw hypotheek vervroegd oversluit moet u een boeterente betalen. Bij sommige banken is rentemiddeling mogelijk waarbij u de boeterente niet in een keer hoeft te betalen, maar het bedrag wordt uitgesmeerd over een langere periode.
  • Taxatiekosten voor uw huidige woning. Het oversluiten van een hypotheek wordt behandeld als een nieuwe hypotheek. Vandaar dat uw woning opnieuw getaxeerd moet worden. 
  • Notariskosten. Er zal een nieuwe hypotheekakte opgemaakt moeten worden met de bijbehorende kosten.

Wij helpen u graag met advies over het wel of niet oversluiten van uw huidige hypotheek. Kom gerust bij ons langs!

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...