Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Levensverzekeringen

Bij een levensverzekering wordt een bepaald kapitaal opgebouwd dat bij het overlijden of op een afgesproken moment wordt uitgekeerd. Levensverzekeringen worden gebruikt om kapitaal op te bouwen voor verschillende doelen in de toekomt, zoals het aflossen van de hypotheek of als aanvulling op uw pensioen. De drie belangrijkste levensverzekeringen zijn de overlijdensrisicoverzekering, de kapitaalverzekering en de uitvaartverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bepaald bedrag uit als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Er wordt geen kapitaal opgebouwd, wat betekent dat de verzekering niets uitkeert als u aan het eind van de looptijd niet bent overleden.

Kapitaalverzekering

Met een kapitaalverzekering bouwt u kapitaal op dat eenmalig wordt uitgekeerd. Veel mensen sluiten deze verzekering samen met een hypotheek af. Zo kunt u ervoor zorgen dat de hypotheekschuld gedeeltelijk of in zijn geheel kan worden afgelost. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw partner in het huis kan blijven wonen of dat uw partner extra inkomen krijgt. Let op: indien u voor deze toepassingen de verzekering afsluit, kies dan voor een gemengde verzekering (inclusief overlijdensdekking) of een kapitaalverzekering op vaste termijn. Wij adviseren u graag op dit punt.

Bij een kapitaalverzekering wordt niet alleen het risico van overlijden over een bepaalde periode afgedekt maar ook kapitaal opgebouwd. Hierdoor is deze vorm duurder dan alleen een overlijdensrisicoverzekering.

De uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen, maar ook lokale prijzen spelen een rol. Volgens onderzoek van de Telegraaf liggen de gemiddelde kosten van een uitvaart tussen de €5000,- en €8000,-. De uitvaart zelf kan duurder of goedkoper uitvallen bij een begrafenis of crematie, door het aantal gasten, de luxe van de kist en de mogelijkheid tot condoleance in het rouwcentrum.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat de nabestaanden de kosten van de uitvaart slechts gedeeltelijk of helemaal niet hoeven te betalen. Ook krijgt u zo de zekerheid dat de uitvaart goed geregeld is.

Wilt u meer weten over een levensverzekering? Verzekeringsadvies

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...