Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Het pensioengat

Als u met pensioen gaat en niet genoeg geld heeft om hier comfortabel van te kunnen leven heeft u een pensioengat. U heeft dan te weinig pensioen opgebouwd om tijdens uw pensioen ongeveer 70% van uw laatstverdiende loon te ontvangen als pensioenuitkering.

Een pensioengat hoeft geen probleem te zijn als u op uw oude dag denkt minder geld nodig te hebben. Uw vaste lasten zullen (fors) dalen wanneer u het huis bijna of volledig afbetaald, kleiner gaat wonen of uw auto weg doet.

De meest voorkomende redenen voor een pensioengat

Door van de meeste voorkomende oorzaken van een pensioengat op de hoogte te zijn kunt u maatregelen nemen wanneer u zich in een van deze situaties bevindt of heeft bevonden:

  • U kan te weinig pensioen hebben opgebouwd wanneer u na uw 27e bent begonnen met werken. Ook als u parttime werkzaam, werkeloos of met onbetaald verlof bent geweest kunt u te weinig pensioen hebben opgebouwd.
  • Uw pensioenafspraken zijn verdeeld bij een echtscheiding.
  • U niet genoeg AOW-pensioen heeft opgebouwd omdat u in het buitenland heeft gewoond of gewerkt.
  • U bij verschillende pensioenfondsen pensioen heeft opgebouwd omdat u vaak van werkgever bent verandert. Door verschillen in regelingen en berekeningsmethodes kan u niet genoeg pensioen hebben opgebouwd.

Uw pensioengat dichten

U kunt uw pensioengat dichten door extra pensioen bij te sparen of langer door te werken na uw pensionering. Wanneer u nog jong bent heeft u nog genoeg tijd om extra pensioen bij te sparen doormiddel van aanvullende pensioenvoorzieningen. Als u al bijna de pensioengerechtigde leeftijd bent zal de optie om langer door te werken voor de hand liggen.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...