Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Reisverzekering

Tijdens de vakantie kunt u te maken krijgen met ziekte, ongelukken, diefstal, autopech of andere ongemakken. Een reisverzekering dekt deze risico’s op vakantie. U kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering per reis of een doorlopende reisverzekering. Wij hebben voor u de voordelen per verzekering op een rij gezet en op welke dekkingen u moet letten.

Kort- of doorlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering sluit u af per reis. Als u niet vaak op reis gaat of een verzekering bij bepaalde reizen niet nodig vindt, is de kortlopende reisverzekering voordeliger voor u.

De doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door en dekt daardoor alle reizen zoals uw vakanties en uw weekendjes weg. Deze vorm is vaak voordeliger wanneer u als gezin twee weken, als stel drie weken en als alleenstaande drie tot vier weken op vakantie gaat.

De kortlopende reisverzekering heeft dezelfde dekking als de doorlopende reisverzekering.

Dekking van de reisverzekering

De meest voorkomende onderdelen die u kan verzekeren als onderdeel van de reisverzekering zijn:

Onder buitengewone kosten vallen diverse kosten zoals:

  • De kosten bij opsporings -of reddingsacties. Hoewel dit soort voorvallen weinig voorkomen, kunnen de kosten hoog oplopen wanneer dit wel gebeurt.
  • Het vervoer naar huis bij een ongeval, ziekte of overlijden van de verzekerde.
  • Het vervoer naar huis wanneer de verzekerde wordt teruggeroepen vanwege materiele schade aan de woning (vaak ook bij een eigen bedrijf) door bijvoorbeeld brand.
  • Het vervoer naar huis wanneer de verzekerde wordt teruggeroepen vanwege het overlijden van de partner, kind of een naast familielid.
  • Kosten bij het verlies van een paspoort.

Onder bagagedekking valt de schade door diefstal of vermissing van uw bagage. Voor de bagagedekking gelden wel enkele voorwaarden en beperkingen zoals de hoogte van de vergoeding en het kunnen aantonen van de meegebrachte bagage. Doe altijd aangifte van diefstal op het politiebureau, het bewijs van aangifte dient als bewijs voor uw verzekeraar. 

Via uw basis zorgverzekering bent u ook in het buitenland verzekerd. Echter gelden de Nederlandse tarieven en voorwaarden. De dekking van medische kosten zorgt ervoor dat de duurdere kosten in het buitenland ook worden vergoed. Deze hogere kosten kunnen ontstaan omdat in sommige landen de kosten van de gezondheidszorg flink hoger liggen. In andere landen worden toeristen nog wel eens naar privéklinieken gebracht. 

De ongevallendekking is vaak een extra aanvullende dekking en keert een verzekerd bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens uw reis. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden dekt de ongevallendekking niet de kosten voor hulpverlening en medische kosten. Deze kosten worden gedekt door de onderdelen buitengewone of onvoorziene kosten en medische kosten.

De autopechhulp biedt dekking voor de kosten na een ongeval of bij pech onderweg. Onder andere de reparatie langs de weg, sleepkosten en het terugsturen van het voertuig naar huis  worden vergoed. Per verzekeraar kan dit wel verschillen. De reparatiekosten bij de garage zijn nooit gedekt.

In de meeste gevallen is de dekking 'vervangend vervoer en verblijf' optioneel af te sluiten bij uw reisverzekering. Onder andere de kosten voor vervangend vervoer of verblijf wanneer de auto of caravan stuk gaat worden gedekt. Een voorwaarde is vaak dat uw eigen voertuig na twee dagen nog niet is gerepareerd. Bij vervangend verblijf worden de kosten gelijk gedekt met een gemaximeerde dekking. Ook als u langer op locatie moet blijven vanwege de reparatie, bent u hiervoor verzekerd.

Om tijdens uw wintersportvakantie goed verzekerd te zijn moet u meestal de wintersport als apart onderdeel meeverzekeren. Een reisverzekering is normaal gesproken ook geldig tijdens het sporten. Echter is er een uitzondering op deze dekking voor gevaarlijke sporten waar skiën en snowboarden onder vallen, schaatsen en langlaufen valt vaak wel onder de standaard reisverzekering.

Zo wordt medische zorg bij ongelukken (met uitzondering de dekking van de basiszorgverzekering), diefstal van uw wintersportuitrusting en de kosten van vervoer naar het ziekenhuis (door middel van bijvoorbeeld een banaan of helikopter) vanaf de piste alleen vergoed bij wintersportdekking. Verder dekt de verzekering vaak ook de kosten van de huur van materiaal, lessen en de skipas wanneer u hier geen gebruik van kunt maken vanwege een ongeval of ziekte.

Let op: wanneer u deelneemt aan wedstrijden of buiten de piste gaat skiën of snowboarden zonder begeleiding van een ervaren gids bent u niet verzekerd.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...