Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Verzekeringen bij samenwonen en trouwen

Voordat je gaat samenwonen of trouwen heeft u waarschijnlijk allebei uw eigen verzekeringen. Het is daarom verstandig om uw verzekeringen door te nemen en te kijken waar u voor verzekerd bent, of alle verzekeringen nog nodig zijn en welke verzekeringen u op beide namen kunt zetten. Ook kunt u zo voorkomen dat u dubbel verzekerd bent of dat u verzekeringen mist.

Dubbel verzekerd

Als u gaat samenwonen met een partner kunt u dubbel verzekerd raken. De meest voorkomende situaties zijn bij verzekeringen die te maken hebben met wonen, bijvoorbeeld de opstal- en inboedelverzekering. In zulke gevallen kan een van de partners deze verzekering opzeggen. U kunt schadeverzekeringen zoals de opstal-, inboedel-, en reisverzekering na een looptijd van een jaar maandelijks opzeggen.

Let wel op: wanneer u samen gaat wonen stijgt vaak ook de inboedelwaarde. Hierdoor kan uw huidige verzekering te weinig dekking bieden en zal deze moeten worden aangepast.

Nieuwe verzekeringen

Naast dubbel verzekerd zijn, kunt u ook nog verzekeringen missen. De belangrijkste verzekeringen die u nodig heeft wanneer u gaat samenwonen of trouwen zijn:

  • Een aansprakelijkheidsverzekering, dekt de schade die door u of uw gezinsleden is veroorzaakt.
  • Een opstalverzekering (woonhuisverzekering), dekt de schade aan uw opstal (uw huis en alle spullen die hieraan vastzitten). Deze verzekering is alleen nodig bij uw eigen woning.
  • Een inboedelverzekering, dekt uw spullen in en om het huis.
  • Een rechtsbijstandverzekering, dekt de kosten van de benodigde rechtshulp bij o.a. arbeidsconflicten, woonproblemen en consumentengeschillen.
  • Een ongevallen en/of overlijdensrisicoverzekering, dekt de financiële gevolgen van invaliditeit en/of overlijden.

Checklist verzekeringen bij samenwonen en trouwen

  • Zet al uw verzekeringen op een rij
  • Zeg uw dubbele verzekeringen op
  • Verhoog eventueel uw dekking
  • Bekijk of u geen verzekeringen mist
Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
19-06-2017

Open vóór 14 augustus 2017 een JongWijs RegioBank rekening en maak kans op een sportpakket ter waarde van € 150,00 #spierenkwekenvoordekiltunnel

02-06-2017

Wij willen u het volgende geweldige nieuws vertellen! De Man Advies is samengegaan met NVO Verzekeringen. Wellicht herkent u de naam NVO omdat wij al meer dan 40 jaar met NVO samenwerken. Door de same...