Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Verzekeringen bij samenwonen en trouwen

Voordat je gaat samenwonen of trouwen heeft u waarschijnlijk allebei uw eigen verzekeringen. Het is daarom verstandig om uw verzekeringen door te nemen en te kijken waar u voor verzekerd bent, of alle verzekeringen nog nodig zijn en welke verzekeringen u op beide namen kunt zetten. Ook kunt u zo voorkomen dat u dubbel verzekerd bent of dat u verzekeringen mist.

Dubbel verzekerd

Als u gaat samenwonen met een partner kunt u dubbel verzekerd raken. De meest voorkomende situaties zijn bij verzekeringen die te maken hebben met wonen, bijvoorbeeld de opstal- en inboedelverzekering. In zulke gevallen kan een van de partners deze verzekering opzeggen. U kunt schadeverzekeringen zoals de opstal-, inboedel-, en reisverzekering na een looptijd van een jaar maandelijks opzeggen.

Let wel op: wanneer u samen gaat wonen stijgt vaak ook de inboedelwaarde. Hierdoor kan uw huidige verzekering te weinig dekking bieden en zal deze moeten worden aangepast.

Nieuwe verzekeringen

Naast dubbel verzekerd zijn, kunt u ook nog verzekeringen missen. De belangrijkste verzekeringen die u nodig heeft wanneer u gaat samenwonen of trouwen zijn:

  • Een aansprakelijkheidsverzekering, dekt de schade die door u of uw gezinsleden is veroorzaakt.
  • Een opstalverzekering (woonhuisverzekering), dekt de schade aan uw opstal (uw huis en alle spullen die hieraan vastzitten). Deze verzekering is alleen nodig bij uw eigen woning.
  • Een inboedelverzekering, dekt uw spullen in en om het huis.
  • Een rechtsbijstandverzekering, dekt de kosten van de benodigde rechtshulp bij o.a. arbeidsconflicten, woonproblemen en consumentengeschillen.
  • Een ongevallen en/of overlijdensrisicoverzekering, dekt de financiële gevolgen van invaliditeit en/of overlijden.

Checklist verzekeringen bij samenwonen en trouwen

  • Zet al uw verzekeringen op een rij
  • Zeg uw dubbele verzekeringen op
  • Verhoog eventueel uw dekking
  • Bekijk of u geen verzekeringen mist
Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...