Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Wat moet u doen wanneer u schade heeft? In dit stappenplan leggen wij u uit hoe u schade eenvoudig kan melden. Door dit stappenplan te volgen zal uw schade zo spoedig mogelijk worden afgehandeld.

 

De verzekeringsmaatschappij stelt het verplicht om direct maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld bij een gesprongen waterleiding de leiding direct af te sluiten en het overtollige water af te voeren. Voor het maken van noodmaatregelen moet u soms kosten maken. Meld deze kosten altijd bij ons.

Neem na het treffen van de meest dringende noodmaatregelen foto’s van de geleden schade. Deze foto’s dienen als bewijsstuk. U kunt er dus beter te veel dan te weinig maken. Breng de schade goed in kaart zodat het duidelijk is wat de schade is.

Probeer de datum en het tijdstip van de schade zo precies mogelijk vast te leggen. De verzekeraar heeft dit bijvoorbeeld nodig bij weerschade. Het KNMI kan dan bevestigen of er op dat moment sprake was van een heftige weersituatie waardoor de schade geleden is.

Meld de schade bij ons. Om de schade te beoordelen laten wij u een schadeformulier invullen. Het formulier wordt naar u gemaild (bij voorkeur per post) of u komt langs op kantoor waar het schadeformulier samen wordt ingevuld. Aan de hand van het schadeformulier kunnen wij kijken of de schade gedekt is.

Tips voor specifieke situaties:

  • Bij autoschades moet u op locatie de voorkant van het schadeformulier invullen. Thuis zult u de achterkant van het formulier in moeten vullen. Op de achterkant zult u ook een schatting van de schade op moeten geven. U kunt dit bedrag bij een autogarage laten vaststellen.
  • Als u in een huurwoning woont, meld de schade dan ook bij uw verhuurder. De schade aan het pand kan door de verhuurder dan op zijn of haar eigen opstalverzekering worden verhaald.

Nadat de schade bij ons is gemeld, nemen wij contact op met de verzekeraar die de schade zal beoordelen. In sommige gevallen zal er een schade-expert langs komen. Dit is afhankelijk van de hoogte van het schadebedrag of bij uitzonderlijke schades. De schade-expert zal dan langskomen om de schade ter plaatste te bekijken en het schadebedrag vaststellen.

Tips voor specifieke situaties:

  • Wanneer uw autoreparateur is aangesloten als autoherstelbedrijf bij uw verzekeraar hoeft er geen schade-expert langs te komen. Vaak heeft het ook financiële voordelen om uw auto te laten repareren bij een aangesloten autoherstelbedrijf. Naast financiële voordelen zal ook de afhandeling van de schade en de betaling van het schadebedrag door het autoherstelbedrijf en de verzekeraar worden geregeld.
  • Indien de reparateur niet is aangesloten bij uw verzekeraar moet u zelf de factuur betalen en krijg u indien de schade wordt gedekt, het schadebedrag van de verzekeraar uitgekeerd.
  • Vaak staat op de groene kaart vermeld welke bedrijven zijn aangesloten bij uw verzekeraar of waar u dit kunt vinden. U kunt ons ook altijd bellen om erachter te komen welke autoherstelbedrijf is aangesloten bij uw schadeverzekering.
  • Als u het niet eens bent met het vastgestelde schadebedrag, dan heeft u het recht om een contra-expert in te schakelen. De contra-expert zal ook een rapport maken van de schade en deze bespreken met de eerste schade-expert. Komen zij er samen niet uit dan wordt er een derde expert ingeschakeld. De conclusie van de derde expert is bindend.

Meld de schade door te bellen op (078) 673 76 50 of via ons contactformulier: Schade melden

Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Offerte aanvragen
Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...