Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Gevolgen scheiding voor uw verzekeringen

De verzekeringen die u met uw ex-partner heeft afgesloten zullen moeten worden aangepast. Verzekeringen zoals levensverzekeringen kunnen een bepaalde waarde vertegenwoordigen, deze verzekeringen moeten tijdens een scheiding verdeeld worden. Andere verzekeringen moeten weer gewijzigd worden omdat u het verzekerde product niet meer hebt of oververzekerd bent.

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen zoals een kapitaalverzekering voor de hypotheek of een lijfrenteverzekering voor uw pensioen vertegenwoordigen een waarde. Ook deze verzekeringen moeten worden verdeeld. U kunt de verzekering in tweeën delen, uw ex-partner uitkopen of bij meerdere verzekeringen een verdeling maken naar waarde. Voor levensverzekeringen gelden vaak fiscale regels waardoor u niet zomaar wijzigingen kunt doorvoeren.

Schadeverzekeringen

Schadeverzekeringen zoals de auto-, opstal- en inboedelverzekeringen zijn makkelijker aan te passen. Wel moet u letten op:

  • De hoogte van het verzekerde bedrag. U zult waarschijnlijk na uw scheiding minder spullen bezitten waardoor uw inboedelverzekering te hoog kan zijn.
  • Verzekeringen voor uw gezin. Als uw kinderen voornamelijk bij uw ex-partner wonen kunt u de aansprakelijkheidsverzekering en overige verzekeringen voor hen opzeggen. U heeft alleen nog verzekeringen voor uzelf nodig.
  • No-claim bij een autoverzekering. Wanneer u zonder schade rijdt, krijgt u over deze schadevrije jaren korting op uw verzekering. Als deze verzekering op naam van uw ex-partner stond kunt u niet zomaar deze korting overnemen.

Zorgverzekering

Staat u samen met uw ex-partner op een zorgpolis. Geef dan de scheiding door aan de zorgverzekering. De kinderen blijven meeverzekerd op de polis van de ouder bij wie ze blijven wonen.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...