Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Soorten schade

Er zijn vele soorten schade maar welke verzekeringen dekken schades zoals brand-, water-, storm- of bliksemschade aan uw auto of huis?

Brandschade

Brandschade is alle schade die is ontstaan door verbranding door vuur. De schade die wordt veroorzaakt door rookontwikkeling of het blussen van de brand valt bij de meeste verzekeraars ook onder brandschade. Een aparte brandverzekering voor uw huis of spullen is daarom vaak niet nodig. In bijna alle gevallen is brand al verzekerd met de volgende verzekeringen.

  • Uw huis is verzekerd tegen brandschade met een opstalverzekering.
  • Uw spullen in het huis zijn verzekerd tegen brandschade met een inboedelverzekering.
  • Uw auto is verzekerd tegen brandschade bij beperkte casco en allrisk.

Waterschade

Waterschade is alle schade die door water is veroorzaakt. Waterschade kan ontstaan door overstroomde riolering, een ondergelopen kelder of lekkage na een zware regenbui. Met de volgende verzekeringen zijn uw huis en auto verzekerd:

  • Waterschade aan uw huis is verzekerd met een opstalverzekering.
  • Uw spullen zijn tegen waterschade verzekerd met een inboedelverzekering.
  • Of uw auto is verzekerd tegen waterschade hangt af van uw polisvoorwaarden, niet alle verzekeringen verzekeren waterschade. Als u alleen WA bent verzekerd bent u waarschijnlijk niet verzekerd.

Stormschade

Alle schade die direct is veroorzaakt door een storm wordt stormschade genoemd. Stormschade wordt gedekt door verzekeraars vanaf windkracht 7. Voorbeelden van stormschade zijn van het dak gewaaide dakpannen, een lekkage die is ontstaan door de storm, een boom die is omgewaaid op uwhuis of auto en een ondergelopen auto vanwege de storm.

  • Stormschade aan uw huis is gedekt met de opstalverzekering, schade aan uw inboedel door de inboedelverzekering.
  • Stormschade aan uw auto is gedekt wanner u een beperkte casco of allrisk autoverzekering heeft.

Let op: bij stormschade wordt meestal een hoger eigen risico gehanteerd dan bij andere schades. Het eigen risico verschilt per verzekeraar maar ligt vaak tussen de €225,- en €500,-.

Bliksemschade

Schade die is ontstaan door een blikseminslag in uw woning of bij u in de omgeving is bliksemschade. Zo kan er brand ontstaan, uw elektrische apparaten kunnen kapot gaan of uw auto kan worden beschadigd. Met de volgende verzekeringen bent u gedekt tegenbliksemschade:

• Uw huis is verzekerd tegen bliksemschade met de opstalverzekering, uw inboedel is verzekerd met de inboedelverzekering.
• Uw auto is verzekerd tegen blikseminslag wanner u een beperkte casco of allrisk autoverzekering heeft.

Let op: soms wil de verzekeraar kapotte elektrische apparaten zien om de schade beter in te kunnen schatten.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...