Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Tips om schade te voorkomen

Naast goed tegen schade verzekerd te zijn kunt u onverwachtse kosten ook vermijden door het voorkomen van schade. U hoeft zo de verzekering niet aan te spreken en geen eigen risico te betalen (afhankelijk van uw verzekering). Maar hoe kun u er voor zorgen schadevrij te blijven? Dat leest u in deze tips!

Brandschade voorkomen

 • Een schoorsteenbrand kan worden voorkomen door minstens eenmaal per jaar uw schoorsteen te controleren en (laten) vegen.
 • Maak de filter in de afzuigkap regelmatig schoon. Het vet wat in de filters blijft hangen kan namelijk makkelijk vlam vatten.
 • Hang brandmelders op. Door brandmelders op plekken te plaatsen waar de kans op brand groter is wordt i op tijd voor brand of rookontwikkeling gewaarschuwd. Voorbeelden zijn de keuken, woonkamer en hal.
 • Voorkom het doorbranden van je apparaten door deze uit te zetten wanneer u ze niet gebruikt. Zo verkleint u de kans op brandschade en bespaart u ook gelijk energie.

Schade door wateroverlast, storm of bliksem voorkomen

 • Controleer en maak uw dakgoten schoon. Vooral in de herfst kunnen bladeren voor verstoppingen zorgen.
 • Wanneer u de dakgoot controleert kunt u ook gelijk het dak nakijken. Door ervoor te zorgen dat er geen dakpannen los liggen kunnen deze minder snel van uw dak afwaaien en schade veroorzaken.
 • Plaats een bliksemafleider indien u niet in de buurt van hoge gebouwen of masten woont. Een bliksembeveiliger kan u helpen met advies en bij het aanleggen hiervan.
 • Door bij onweer de internet- en telefoonkabels los te maken en de stekker uit het stopcontact te trekken kunt u schade aan uw elektrische apparaten voorkomen.

Schade door vorst voorkomen

 • De kans op bevriezing is in de kruipruimte het grootst. Pak de watermeter en hoofdkraan goed in en isoleer ook uw leidingen daar goed om de waterleidingen vorstvrij te houden.
 • Naast waterleidingen kunnen ook uw radiotoren bevriezen. Laat alle radiatoren de hele winter open en zet de thermostaat deze periode niet lager dan 10 graden, ook als u een periode niet thuis bent.

Autoschade voorkomen

 • Laat u in de winter voor vertrek de motor alvast draaien om de ramen te ontdooien? Laat dan de auto niet onbemand achter, u bent namelijk niet verzekerd als de auto dan wordt gestolen.
Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
19-06-2017

Open vóór 14 augustus 2017 een JongWijs RegioBank rekening en maak kans op een sportpakket ter waarde van € 150,00 #spierenkwekenvoordekiltunnel

02-06-2017

Wij willen u het volgende geweldige nieuws vertellen! De Man Advies is samengegaan met NVO Verzekeringen. Wellicht herkent u de naam NVO omdat wij al meer dan 40 jaar met NVO samenwerken. Door de same...