Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Tips om schade te voorkomen

Naast goed tegen schade verzekerd te zijn kunt u onverwachtse kosten ook vermijden door het voorkomen van schade. U hoeft zo de verzekering niet aan te spreken en geen eigen risico te betalen (afhankelijk van uw verzekering). Maar hoe kun u er voor zorgen schadevrij te blijven? Dat leest u in deze tips!

Brandschade voorkomen

 • Een schoorsteenbrand kan worden voorkomen door minstens eenmaal per jaar uw schoorsteen te controleren en (laten) vegen.
 • Maak de filter in de afzuigkap regelmatig schoon. Het vet wat in de filters blijft hangen kan namelijk makkelijk vlam vatten.
 • Hang brandmelders op. Door brandmelders op plekken te plaatsen waar de kans op brand groter is wordt i op tijd voor brand of rookontwikkeling gewaarschuwd. Voorbeelden zijn de keuken, woonkamer en hal.
 • Voorkom het doorbranden van je apparaten door deze uit te zetten wanneer u ze niet gebruikt. Zo verkleint u de kans op brandschade en bespaart u ook gelijk energie.

Schade door wateroverlast, storm of bliksem voorkomen

 • Controleer en maak uw dakgoten schoon. Vooral in de herfst kunnen bladeren voor verstoppingen zorgen.
 • Wanneer u de dakgoot controleert kunt u ook gelijk het dak nakijken. Door ervoor te zorgen dat er geen dakpannen los liggen kunnen deze minder snel van uw dak afwaaien en schade veroorzaken.
 • Plaats een bliksemafleider indien u niet in de buurt van hoge gebouwen of masten woont. Een bliksembeveiliger kan u helpen met advies en bij het aanleggen hiervan.
 • Door bij onweer de internet- en telefoonkabels los te maken en de stekker uit het stopcontact te trekken kunt u schade aan uw elektrische apparaten voorkomen.

Schade door vorst voorkomen

 • De kans op bevriezing is in de kruipruimte het grootst. Pak de watermeter en hoofdkraan goed in en isoleer ook uw leidingen daar goed om de waterleidingen vorstvrij te houden.
 • Naast waterleidingen kunnen ook uw radiotoren bevriezen. Laat alle radiatoren de hele winter open en zet de thermostaat deze periode niet lager dan 10 graden, ook als u een periode niet thuis bent.

Autoschade voorkomen

 • Laat u in de winter voor vertrek de motor alvast draaien om de ramen te ontdooien? Laat dan de auto niet onbemand achter, u bent namelijk niet verzekerd als de auto dan wordt gestolen.
Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...