Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Tips om zorgverzekeringen te vergelijken

Zorgverzekeraars bieden diverse basis en aanvullende zorgverzekeringen aan, maar welk pakket past het best bij u? Tussen de verschillende verzekeraars zijn er veel verschillen. Om zorgverzekeringen onderling te vergelijken en te kijken welke verzekering er het best bij u past zijn deze vijf tips opgesteld.

Premie

Wanneer pakketten op het gebied van dekking en vergoedingen sterk op elkaar lijken kunt u een prijsvergelijking tussen premies maken en voor de goedkoopste kiezen. Bedenk ook goed welke medische kosten u denkt te gaan maken en welke dekking u hiervoor nodig heeft. U betaalt voor een hogere dekking tenslotte meer premie.

Dekking

De dekking kan per aanvullend verzekeringspakket erg verschillen. Zorg daarom dat uw pakket de zaken dekt die voor u belangrijk zijn. Sommige verzekeraars bieden ook doelgroeppakketten aan. Deze pakketten bieden vaak passende dekkingen voor doelgroepen zoals studenten, gezinnen of 50-plussers.

Vergoeding

Dat zorgverzekeringen bepaalde zaken dekken betekent niet direct dat u ook dezelfde vergoeding ontvangt. De volgende voorwaardes worden vaak bij een vergoeding gesteld:

  • Maximaal aantal behandelingen
  • Maximumbedrag aan vergoedingen per jaar
  • Minimale of maximale leeftijd tot wanneer u de vergoeding krijgt

Zo kan per pakket het aantal vergoede behandelingen of het vergoede bedrag verschillen waardoor u beter of slechter bent gedekt dan bij een andere verzekering.

Kortingen

Zorgverzekeraars bieden diverse kortingen om premies voordeliger te maken. Tijdens een vergelijking kunnen duurdere verzekeraars hierdoor uiteindelijk als voordeligere optie naar voren komen. Veel voorkomende kortingen zijn:

  • Een premiekorting wanneer u een collectieve zorgverzekering afsluit
  • Een pakketkorting wanneer u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit

Acceptatieplicht

Voor aanvullende zorgverzekeringen mogen verzekeraars een acceptatieplicht als voorwaarde hanteren. Niet alle verzekeraars hanteren een medische acceptatie, zo kunt u bijvoorbeeld bij een slecht gebit kiezen voor een tandartsverzekering met minder strenge medische acceptatie. Als u bij de acceptatie geweigerd wordt, kan dit ook invloed hebben op de acceptatieprocedures bij andere zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars kunnen namelijk deze weigering inzien waarbij de kans op acceptatie daar ook kleiner wordt.

 

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...