Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Verdeling van bezittingen en schulden

Wanneer u gaat scheiden moeten ook de bezittingen en schulden worden verdeeld. Bij deze verdeling zal worden gekeken naar de gemaakte afspraken toen u trouwde. Wanneer u in gemeenschap van goederen bent getrouwd zal alles gelijk worden verdeeld. Bij huwelijksvoorwaarden zal de verdeling plaats vinden naar deze afspraken.

Bij de verdeling van bezittingen zal worden gekeken naar uw huis, inboedel, bankrekeningen en beleggingen. Ook pensioenen en de kapitaal- en lijfrenteverzekeringen worden verdeeld. Naast bezittingen worden schulden zoals de hypotheekschuld en persoonlijke leningen verdeeld.

Stappenplan inboedel verdelen

Met dit stappenplan kunt u gestructureerd de inboedel verdelen:

  • Stap 1: maak een lijst van de inboedel
  • Stap 2: bepaal wat u beide wilt hebben
  • Stap 3: bepaal de waarde
  • Stap 4: verdeling van de inboedel

Verknochte goederen zijn persoonlijke goederen en geen gemeenschappelijk bezit. Daarom worden deze goederen ook niet verdeeld. Voorbeelden van verknochte goederen zijn sieraden of kleding. Een schenking of erfenis is niet automatisch gemeenschappelijk bezit.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...