Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Verzekeringen en kinderen

U krijgt binnenkort gezinsuitbreiding, maar wat moet u regelen op het gebied van verzekeringen en wat voor kosten komen hierbij kijken? Hoe zit het met kraamzorg en de verzekeringen voor uw kind.

Kraamzorg in uw zorgverzekering

Met de basis zorgverzekering wordt verloskundige zorg vergoedt, minimaal 24 uur en maximaal 80 uur. Dit is de verzorging voor u en uw baby voor, tijdens en na de bevalling. Bent u in het ziekenhuis bevallen zonder medische indiactie dan betaalt u meestal een eigen bijdrage voor poliklinische bevalling. Kraamzorg aan huis krijgt u ook vergoed in het basispakket, maar daarbij geldt wel een wettelijk eigen bijdrage van € 4,15 (2016) per uur. Het eigen risico is niet van toepassing op kraamzorg. Door middel van een aanvullende zorgverzekering kunt u ook de eigen bijdrage en soms ook andere kosten, zoals zwangerschapsgym, vergoed krijgen.

Uw kind meeverzekeren

Bij diverse verzekeringen is uw kind gratis meeverzekerd tot de 18e verjaardag. Dit geldt bijvoorbeeld bij de basis zorgverzekering maar soms ook voor de aanvullende zorgverzekering of de uitvaartverzekering. Zorg wel dat u uw kind binnen vier maanden na de geboorte aanmeldt bij de verzekeraar, anders moet u de gemaakte zorgkosten zelf betalen.

Het is verstandig om naast het mee verzekeren van uw kind op de zorgverzekering, ook te kijken voor gezinsdekking bij andere verzekeringen. Gezinsdekking is vaak mogelijk voor de aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en zorgverzekering. Zo kunt u ervoor zorgen dat heel uw gezin goed verzekerd is en u tegen onverwachtse kosten bent gedekt. Doe dit wel zo snel mogelijk, verzekeraars moeten namelijk uw polis en premie aanpassen.

Heeft u bij de hypotheek een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het verstandig de verzekering te bekijken en na te gaan of de overlijdensrisicodekking nog wel toereikend is. Wanneer u of uw partner komt te overlijden komt de zorg van uw kind immers op één persoon aan. Bij een hogere dekking kan uw partner de hypotheek aflossen of stoppen met werken om uw kind op te voeden.

Inkomen verzekeren

Als u in loondienst werkt bent u wettelijk verzekerd voor het doorbetaald krijgen van uw loon tijdens het zwangerschapsverlof. Ook als u voor zichzelf werkt heeft u recht op een zwangerschapsuitkering van maximaal het wettelijke minimumloon. U kunt er ook voor kiezen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een zwangerschapsregeling af te sluiten. Zo zorgt u voor een aanvulling op uw zwangerschapsuitkering.

Indien u minder gaat werken na de geboorte van uw kind, zal uw inkomen dalen. U zult hierdoor ook minder pensioen opbouwen waardoor een pensioengat kan ontstaan. Door een lijfrenteverzekering af te sluiten kunt u ervoor zorgen dat u toch genoeg inkomen opbouwt voor uw pensioen.

Wilt u advies voor uw specifieke verzekeringen? Verzekeringsadvies

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...