Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk

Voorkom een dubbele verzekering

Als u op vakantie gaat en goed verzekerd wilt zijn hoeft u vaak niet alle opties van de reisverzekering te nemen. Een reisverzekering kan namelijk overlappen met uw huidige verzekeringen. Door dit te voorkomen blijft u goed gedekt en bespaart u geld.

Dubbel verzekerd

In het geval dat u dubbel verzekerd bent, schade oploopt tijdens vakantie en niet volledig gedekt bent door een enkele verzekeraar moet u beroep doen op beide verzekeraars. Door de overlap in dekking kan het soms lastig zijn om uit te zoeken welke verzekeraar wat betaalt. Hierdoor kan het afhandelen van de schade langer duren.

De volledige schade kan ook door beide verzekeraars volledig zijn gedekt. Dit wordt samenloop genoemd en u mag dan zelf kiezen welke verzekering de schade afhandeld. De verzekeraar bij wie u de schade het eerst meldt is automatisch uw aanspreekpunt en handelt uw claim af. U bent wel verplicht om aan de verzekeraar door te geven dat u ook bij een andere verzekering voor deze schade bent verzekerd. Zo kunnen zij de schade verrekenen. U kunt niet bij beide verzekeraars het schadebedrag verhalen.

In de voorwaarden van een verzekeraar kan een na-u-clausule zijn opgenomen. Dit betekent dat bij een samenloop deze verzekeraar de schade niet uit hoeft te keren. U heeft dan geen keuze tussen verzekeraars.

Meest voorkomende situaties dubbel verzekerd

Bij de reisverzekering zijn er enkele veel voorkomende situaties waarbij u dubbel verzekerd kunt zijn. Door de voorwaarden van uw huidige verzekeringen te vergelijken met de reisverzekering kunt u ervoor zorgen dat u (bijna) niet dubbel verzekerd bent. U kunt hier de meest voorkomende dubbele dekkingen vinden:

Het is niet altijd nodig om een dekking voor medische kosten bij uw reisverzekering af te sluiten wanneer u op vakantie gaat binnen Europa. U bent tegen Nederlandse tarieven en voorwaarden door uw basisverzekering gedekt en ook uw aanvullende zorgverzekering dekt vaak een deel van uw kosten.

De dekking voor medische kosten bij een reisverzekering is handig wanneer de eventuele maximumvergoeding niet voor u voldoet. Zo kunnen de kosten in het buitenland hoog oplopen doordat u naar een privé kliniek wordt gebracht of de prijzen van de gezondheidszorg in het betreffende land hoger liggen dan in Nederland. 

Heeft u zelf een ongevallenverzekering , dan is een aparte ongevallendekking bij uw reisverzekering niet nodig. Let er wel op dat de dekking van uw verzekering vaak vervalt wanneer u bepaalde gevaarlijke sporten beoefend.

Letselschade veroorzaakt door een ongeval met de auto is verzekerd via de WA-autoverzekering. Letselschade van u en de inzittende is in dit geval gedekt.

U kunt op verschillende manieren verzekerd zijn voor pech onderweg. Zo bieden autodealers vaak mobiliteitsgarantie binnen Europa aan voor auto’s jonger dan drie jaar. Bij een allrisk autoverzekering kan ook een buitenlanddekking zijn opgenomen.

Ook kunt u tegen pechhulp zijn gedekt via uw lidmaatschap bij een pechhulpdienst zoals de ANWB. Dit lidmaatschap kan vaak worden uitgebreid met dekking in Europa.

Heeft u een zelf een rechtsbijstandverzekering, dan is een aparte rechtsreisbijstand niet nodig. Rechtsbijstand wordt vaak vergoed via uw bestaande verzekering. Ook kan rechtsbijstand bij pech onderweg onder uw autoverzekering vallen.

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...