Deel deze website: Vragen? Bel (078) 673 76 50
Particulier Zakelijk
Werkgevers voorzieningen

Werkgeversvoorzieningen

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk om pensioen naast uw AOW op te bouwen. Ook moet u zichzelf verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en bedrijfsaansprakelijkheid. Maar hoe kan u dit het beste doen? Pensioenoplossingen kunnen voor ondernemers, zzp’ers en directeuren-grootaandeelhouders verschillen. En hoe verzekert u zichzelf tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid? De Man Advies geeft u uitleg en advies voor uw persoonlijke situatie. Wij brengen uw risico’s in kaart en zoeken voor u de juiste  oplossingen voor uw financiële toekomst.

Aan de  volgende werkgeversvoorzieningen moet u denken:

Als u als ondernemer arbeidsongeschikt raakt of ziek wordt waardoor u (tijdelijk) niet kunt werken, ontvangt u ook geen inkomen meer. Voor ondernemers gelden geen werknemersvoorzieningen. U krijgt ook pas een bijstandsuitkering als u geen inkomen of vermogen meer heeft. Door middel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt u voor inkomenszekerheid.

De gevolgen van arbeidsongeschiktheid kan voor elke ondernemer anders zijn. Daardoor is het verstandig om met een adviseur na te gaan waar u zich voor wilt verzekeren.

  • Het verzekerd bedrag
  • Een vast bedrag of inkomen
  • De termijn van uw eigen risico
  • Wanneer u de uitkering ontvangt (vanaf welke arbeidsongeschiktheid)

Als ondernemer kunt u op verschillende manieren uw pensioen opbouwen. De meest voorkomende manieren om pensioen op te bouwen zijn:

Fiscale oudedagsreserve

U mag als ondernemer jaarlijks een deel van de winst opzij zetten voor uw oudedagsvoorziening. Het gereserveerde deel wordt de oudedagsreserve genoemd. U betaalt tijdens het opbouwen geen inkomensbelasting over de oudedagsreserve, u bent dit bedrag echter nog wel aan de fiscus verschuldigd. De regeling geeft u slechts uitstel van belastingheffing.

Lijfrente

U kunt pensioen opbouwen met een lijfrenteverzekering of banksparen. U kunt eenmalig een groot bedrag of maandelijks een bedrag betalen of sparen. Op een overeengekomen moment zal de verzekeraar of bank het opgebouwde kapitaal uitkeren. U vindt hier meer informatie over deze aanvullende pensioenvoorzieningen.

Waardeontwikkeling van uw bedrijf

Wanneer uw bedrijf meer waard wordt, bouwt uw onderneming kapitaal op. Dit kunt u voor pensioendoeleinden gebruiken.

Pensioenfonds voor zzp’ers

Als zelfstandig ondernemer kunt u bij de stichting ZZP Pensioen meedoen aan een collectieve pensioenopbouw. De stichting ZZP Pensioen is geen pensioenverzekering of pensioenfonds, het geld wat u inlegt is en blijft van u. De hoogte van uw toekomstige uitkering is afhankelijk van uw inleg (u bepaalt flexibel wat u inlegt per maand), wanneer uw pensioenuitkering begint en voor hoe lang u de uitkering ontvangt.

Pensioenopbouw in eigen bedrijf of pensioen-BV

Als directeur-grootaandeelhouder kunt u pensioen opbouwen in uw eigen bedrijf door op uw balans een pensioenverplichting op te nemen die na uw pensioendatum dit bedrag uitkeert. Ook kan uw als directeur-grootaandeelhouder uw premie onderbrengen in een aparte BV, u moet dan wel jaarlijks premie in de BV storten.

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor de schade die uw bedrijf veroorzaakt. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt tegen deze vorm van schade waar u vaak weinig aan kunt doen. En hoewel de kans dat u zich moet beroepen op deze verzekering klein is, kunnen de kosten van een schade waar u voor aansprakelijk bent zomaar snel oplopen. De aansprakelijkheidsverzekering dekt u voor een lage premie tegen onverwacht hoge kosten en garandeert de continuïteit van uw onderneming.

Jochem de Man Jochem de Man
Zakelijk adviseur verzekeringen en pensioen
Bel ons voor een gesprek
078 673 7650

Daarom kiest u voor ons
Persoonlijke service en contact
Jarenlang ervaring
Uw lokale partner en klankbord
Independer
Independer

8.7

U kunt ons nu beoordelen op Independer!

Nieuws
22-09-2017

Zodra je een nieuwe auto koopt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar vraag wel om wat voorbereiding. Want ga je voor een allriskverzekering of beperkt casc...

22-09-2017

De huizenmarkt draait weer op volle toeren. Tijdens de crisis was het verkopen van je woning niet gemakkelijk. In 2017 is inmiddels het aantal verkopen flink gestegen en zitten de huizenprijzen weer i...